maanantai 23. toukokuuta 2016

Koulutulokkaiden tutustumispäivä


Tässä tuoreeltaan muutaman vanhemman kokemus ekaluokkalaisten tutustumispäivästä Vihdin Steinerkoulussa. Näin kertoo isä, joka itsekin on käynyt steinerkoulua:

“Kyllä täytyy tulevan ekaluokkalaisen isänä kehua sitä, miten Vihdin Steinerkoulu hoiti koulutulokkaiden tutustumispäivän tänään aamulla. Poikani ja muut ekaluokkalaiset pääsivät ensin opettajan kanssa metsäretkelle, niin kuin pääsevät joka maanantaiaamu koululaisinakin. Luokassa retken jälkeen oli saatu tehdä tehtäviä ja mm. piirtää omakuva opettajalle muistutukseksi siitä, ketä hän syksyllä opettaa. Kun tulin hakemaan poikaani, hän kiipeili opettajan syliin ja jutteli tämän kanssa siitä, mitä kieliä hän saa opiskella milläkin luokalla. Steinerkoulussa jo ekaluokkalaiset aloittavat englannin ja saksan opiskelun. Kyllä hiukan ihmetyttää, ettei täällä Vihdissä ole steinerkouluun tulossa oppilaita jonoksi asti. Joissakin isompien paikkakuntien steinerkouluissa oppilaspaikkaa voi joutua jonottamaankin, eikä näillä kouluilla välttämättä ole edes näin kaunista luontoa ympärillään ja näin lämmintä ilmapiiriä kuin Vihdin Steinerkoululla. Täällä näyttää tuleva kouluvuosi hyvin lupaavalta.”

Toinen kertomus on äidiltä, jonka tytär on käynyt eskarin Steinerpäiväkoti Pikkulyhdyssä: 

"Vaikka olen ollut hyvin kiinnostunut steinerkoulusta, aloin jossain vaiheessa epäillä, olisiko sittenkin parempi laittaa lapsi tavalliseen peruskouluun. Olisiko tavallisessa koulussa enemmän kavereita kuin pienessä yksityiskoulussa? Olisiko opetus sellaista, mikä paremmin auttaisi lasta eteenpäin tässä yhteiskunnassa? Nyt kun olemme käyneet tutustumassa molempiin kouluihin, sekä äidin että tyttären valinta on selvä: Vihdin Steinerkoulu. Tässä koulussa lapseni saa oppia kaiken sen, mitä oppisi tavallisessakin peruskoulussa, mutta suuri osa siitä opista saa tulla luovuuden ja leikin kautta. Hän ei ehkä tutustu niin moniin lapsiin kuin isossa luokassa, mutta varmasti hän tutustuu monen ikäisiin ja monenlaisiin lapsiin erittäin hyvin. Olen todella vaikuttunut oppilaiden yhteishengestä tässä pienessä koulussa, on ihmeellistä nähdä kuinka kaikki oppilaat toimivat luontevasti yhdessä: isot ja pienet, tytöt ja pojat. Myös opettajien ja vanhempien yhteistyö on tiivistä, täällä lapsi ei varmasti katoa koululaitoksen uumeniin. Tulevat koululaiset istuttivat opettajan kanssa auringonkukkia, jotka sitten syksyllä toivottavat heidät tervetulleiksi kouluun. Opin siemenet on siis kylvetty, hyvin konkreettisellakin tasolla, ja uskon niiden itävän hienosti. Tässä koulussa lapsenikin voi puhjeta kukkaansa, ja se jos mikä auttaa häntä eteenpäin tässä maailmassa.”

Nykyinen tilanne on hyvin otollinen niille, joita Vihdin Steinerkoulu kiinnostaa. Kaikille luokka-asteille 1.- 6. on joitakin vapaita oppilaspaikkoja ja käytössä on ympärivuotinen ilmoittautuminen, eli ensimmäisellekin luokalle ehtii vielä hyvin mukaan ensi syksynä. Yläastetta ei tällä hetkellä ole, mutta jos oppilaita on tarpeeksi, voidaan ylempiäkin luokkia mahdollisesti perustaa tulevina vuosina. Apulaisrehtori Minna Leppäseen voi ottaa yhteyttä ja sopia tutustumiskäynnin koululle (s-posti: minna.leppanen(at)vihdinsteinerkoulu.fi). Auringonkukkiakin on istutettu muutama ylimääräinen siltä varalta, että syksyllä uusia ekaluokkaisia onkin enemmän kuin tänään. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti