keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kokemuksia Steinerkoulusta

Viime keväänä keräsimme vanhempien kokemuksia siitä, miksi Vihdin Steinerkoulu on heidän lapsilleen paras koulu.  Uusi lukuvuosi on nyt alkanut ja näillä eväillä on hyvä jatkaa eteenpäin tänäkin vuonna.

"Halusimme lapsellemme stressittömämpää, ei niin kilpailuhenkistä kouluympäristöä, jossa olisi tilaa kasvaa omaksi itsekseen kaikessa rauhassa. Siksi valitsimme Vihdin Steinerkoulun.  Lapsemme on nyt neljännellä luokalla ja voimme vilpittömästi todeta, ettemme ole katuneet valintaamme. Koulu on ollut hyvin pitkälle juuri sitä, mitä toivoimmekin ja odotimme sen olevan. Lapsi on oppinut kaiken, mitä on tarkoituskin oppia ja vielä vähän enemmänkin. On suorastaan ylellistä, että perusaineiden lisäksi taide eri muodoissaan on mukana kaiken aikaa opetuksessa. Hyvät käytöstavat tulevat opituksi jokapäiväisessä kanssakäymisessä. Opettajan kättely joka aamu on viehättävä, hieno tapa aloittaa koulupäivä. Myös englannin ja saksan kielen alkaminen jo ensimmäisellä luokalla on plussaa. Lasten yhteys luontoon on äärettömän tärkeä asia ja koulussa tehdäänkin luontoretkiä joka viikko. Upeaa! Olemme myös huomanneet, että steinerkoulussa oppilaiden välistä keskinäistä vertailua ja kilpailua on vähemmän, kuin tavallisessa peruskoulussa. Koulu antaa lapselle hyvät eväät elämää varten."
-neljäsluokkalaisen äiti-
"Resurssit eivät riitä jokaisen huomioimiseen, sain kuulla ujon,  herkän ja hitaastilämpenevän, mutta sitäkin luovemman esikoiseni opettajalta kunnan esikoulusta.
Vihdin Steinerkouluun ilmoittautuessa varattiin kunnon aika oppilaan ja vanhemman haastatteluun, jossa perehdyttiin juuri tähän lapseen; hänen varhaisvuosiinsa ja  ominaisuuksiinsa, taitoihin ja voimavaroihin.
Koulussa yhdistyvät luokkaryhmät, eikä välitunneillakaan tehdä eroa eri ikäluokkien kesken; 1. - 6.luokkalaiset leikkivät keskenään sujuvasti.
Pieni ja kodikas yhteisö ehkäisee kiusaamista, asiat tulevat esiin nopeasti. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja yhteistyö sujuu hienosti, tunnen kasvattavani lapsiani yhdessä koulun kanssa.
Sadut, musiikki ja käsillä tekeminen ovat ihan arkea kotonakin, kynä ja paperi otetaan helposti esiin. Lapset uskaltavat kokeilla ja luoda, eivätkä vertaa itseään muihin taidoissaan. Itsetunto ja -luottamus ovat lapsilla kohentuneet jokaisen steiner-vuoden myötä."
-toka- ja neljäsluokkalaisen äiti-

"Aito innostus koulunkäyntiin! Lapsi hihkuu riemusta, kun on läksypäivä ja tekee läksyt innoissaan heti koulusta kotiin tultuaan, ei siis todellakaan tarvitse käskeä. Tämä johtuu tietysti siitä, että läksyjä tulee vähän, eikä lapsi koe sitä kuormittavaksi."
-tokaluokkalaisen äiti-

"Metsä <3 vaikka itse kuljen siellä paljon, arvostan valtavasti, että lapseni aloittaa jokaisen kouluviikon metsäretkellä. Päiväkodin puolella jokainen viikko päättyy retkeen satoi tai paistoi."
-ekaluokkalaisen äiti-
"Pelattiin lapseni kanssa hitaan lauantai-aamun ratoksi matikkapeliä. Hän päätti suorittaa koko pelin laskut englanniksi laskien. Hehän aloittavat ekalla luokalla englannin ja saksan, leikkien, laulaen ja lorutellen. Ihan uskomattoman hyvin tuntuu tarttuvan päähän. Lapseni lempiaine onkin alusta alkaen ollut saksa."
-ekaluokkalaisen äiti-

"Herkkä, rauhallinen ja voimakkaan mielikuvituksen omaava lapsemme, tuntui stressaantuvan kunnan esikoulussa. Esikouluuun lähdettiin lähes joka aamu itkun kanssa. Muutama hyvä kaveri häneltä löytyi, mutta lievää kiusaamistakin esiintyi. Meillä oli suuri pelko, että isossa koulussa lapsemme tulee todella kiusatuksi. Kävimme keskustelemassa Vihdin Steinerkoulussa lapsestamme ja koulu tuntui juuri oikealta paikalta hänelle. Valintaa ei ole tarvinnut katua. Lapsella on tilaa kasvaa omana itsenään. Ensimmäisen luokan aikana lapsemme on kasvanut itsevarmaksi ja iloiseksi lapseksi, muutos oli nähtävissä jo hyvin pian syksyllä. Myös empatiakyky on kasvanut hänellä silminnähtävästi. Hänen suustaan saa kuulla usein sanat steinerkoulussa ei kukaan kiusaa ja ollaan kaikkien kavereita. Lapsi on oppinut samat taidot kuin muutkin ikätoverinsa ja nauttinut suuresti koulun ilmaisutaitopainotteisuudesta."
-ekaluokkalaisen äiti-
"Asioiden oppiminen kokemisen kautta sekä vieraiden kielien varhainen opiskelu ja ennenkaikkea koulun kyky sytyttää halu opiskeluun ovat vakuuttaneet myös liike-elämän kovettaneen insinöörin. Huomasin heti ensimmäisellä tutustumiskäynnillä, ettei Steinerkoulu olekaan mielikuvani mukainen taiteellisten ja yhteiskunnasta syrjäytyneiden hippien lahko. Pieni maalaiskoulu, jossa koulu ja perheet kasvattavat yhteistyössä vahvoja ja taitavia ihmisiä, joilla on edellytykset ja erityisesti uskallusta tehdä elämässään sitä mistä eniten nauttivat. Koulu ja perhe, yhdessä ja toisiaan tukien."
-neljäsluokkalaisen isä-

"Kun tehdään yhdessä useamman luokan kesken paljon kivoja juttuja lapset oppivat toimimaan ryhmässä itsenäisesti, eli tulemaan toimeen keskenään, eri ikäiset pojat ja tytöt, eri temperamentin omaavat lapset. On ihanaa kun  ystävyyssuhteita syntyy eri ikäistenkin lasten kesken!"

-ekaluokkalaisen äiti-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti